Peter Hess® Instituut

Eeuwen oude kennis

Ten grondslag aan de Peter Hess®-klankmassage ligt oeroude kennis én nieuwe kennis over de werking van klanken. Al 5000 jaar gelden werd dit in de vedische heelkunde in India gebruikt. De Peter Hess®-klankmethode wordt daarnaast nog voortdurend verder verdiept en ontwikkeld in samenwerking met professionals en wetenschappers van over de hele wereld.

Peter Hess, pedagoog en ingenieur technische natuurwetenschappen, houdt zich al sinds 1984 bezig met de invloed van klank op de mens. Hij heeft hiervoor veel ervaring opgedaan in Nepal en Tibet. Met deze ervaring ontwikkelde hij een succesvolle moderne klankmethode en richtte hij het Peter Hess® Instituut op.

Stress

Wanneer we ons in harmonie voelen met onze omgeving en onszelf, voelen we ons sterk. We kunnen dan ons leven vrij en zelfbewust vormgeven en voelen ons gelukkig en gezond. Dat is de basis voor ontspannen zien, horen, voelen, bewegen en waarnemen. Op die manier kunnen we tot ons recht komen, ongeacht onze leeftijd. Er zijn echter allerlei factoren die ons uit balans kan doen brengen, met name door stress. Stress door school, werk, financiën of gebeurtenissen binnen het gezinsleven.

We komen er als samenleving steeds meer achter hoeveel impact stress kan hebben op het functioneren, zowel fysiek als mentaal. Een beetje spanning voor een examen of sollicitatiegesprek is natuurlijk prima, maar wanneer stress langdurig of zelfs chronisch wordt, beïnvloedt dit ons immuunsysteem en kan het zelfs ons brein aantasten. Stress maakt je vatbaarder voor ziektes en kan je gespannen en moe doe voelen. Dat kan weer leiden tot emotionele instabiliteit, slapeloosheid, verkramping, ademhalingsstoornissen en verstoring van de stofwisseling.

Diepe ontspanning

De Peter Hess®-klankmassage is een zeer werkzame ontspanningsmassage om lichaam en geest dagelijkse stress te helpen loslaten. Klankschalen worden op het geklede lichaam geplaatst. De natuurlijke klanken van de schalen bieden een omvangrijk aanbod van klanken die een diepe ontspanning mogelijk maken. In die diepe ontspanning is het makkelijker om echt tot je kern te komen. De klankmassage harmoniseert daarbij op een zachte manier elke afzonderlijke cel in het lichaam. Daarmee heeft het een regenerende en vitaliserende werking. De Peter Hess®-klankmassage focust zich op het opbouwen van gezonde energie om daarmee de energiebalans te herstellen.

Het vervangt echter geen professionele medische of therapeutische behandeling.

Schuiven naar boven