‘These pains you feel are messengers. Listen to them.’
-Rumi-

Werking

De werking van de Peter Hess®-klankmethode zou je kunnen vergelijken met het laten vallen van een steentje in het water. Je ziet dan hoe er golfjes ontstaan die zich door het water in cirkels verspreiden. Elke watermolecuul wordt in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met je lichaam. Dat lichaam bestaat ook voor ca. 80% uit water. De vele frequenties en zachte trillingen van de klanken zorgen voor harmonie in alle cellen van je lichaam. Daarmee heeft een klankmassage een positieve invloed op lichaam, geest en ziel. De ontspannende klankmassage voert naar stilte en nodigt uit tot echt naar binnen keren.

De klankmassage

Na een kort voorgesprek neem je plaats op de behandeltafel. Daarbij blijven de kleren aan, alleen schoenen gaan uit. Gemakkelijk zittende kleding bevalt het best. De klankmasseur zet zodra je helemaal comfortabel ligt, klankschalen rond en op je lichaam. Deze worden zacht aangeslagen, waardoor de klankschalen in trilling komen. Dat is als geluid hoorbaar en als trilling voelbaar. Deze trilling vormt de klankmassage.

De eigenlijke klankmassage duurt ca. 45 minuten. Met een voorgesprek en nagesprek duurt het in totaal ongeveer een uur. In het nagesprek is er de gelegenheid om over de ervaringen te praten.